Головна » 2020 » Червень » 10 » Заміна ламп освітлення – енергозбереження в школі.
08:45
Заміна ламп освітлення – енергозбереження в школі.

Увага! Розпочато голосування за проєкти, які будуть реалізовані за кошти громадського бюджету (бюджету участі) в Коропській селищній об’єднаній територіальній громаді на 2020 рік. Віддати свій голос можна до 30 червня. Подані три проєкти, один  з яких - «Заміна ламп освітлення-енергозбереження в школі» (автори Анатолій, Тетяна та Богдан Михайлови). Голосування проходить  за цим посиланням  https://forms.gle/frkKvSS4DKYvQ3PaA 

          Окрім голосування онлайн, воно відбуватиметься в Коропі за допомогою спеціальних скриньок, встановлених на першому поверсі в приміщенні Коропської селищної ради та в  кабінеті №23. У населених пунктах громади − за бланками спеціального зразка, які будуть в адмінприміщенні старостинських округів.

Голосування проводиться з 1 червня  по 30 червня 2020 року. Право голосу має особа, громадянин України віком від 14 років, який зареєстрований або проживає на території Коропської об’єднаної територіальної громади, що підтверджується офіційним документом (паспорт або ID-карта). Голосування є особистим. За інших громадян не допускається. Одна особа може проголосувати лише в одному пункті для голосування, не більше ніж за два проєкти.

А тепер дещо про проєкт «Заміна ламп освітлення-енергозбереження в школі» (автори Анатолій, Тетяна та Богдан Михайлови), ідея якого неодноразово висувалася, як дітьми так і дорослими. Проєкт спрямований на заміну  застарілих ламп розжарювання на високоефективні енергозберігаючі світлодіодні.

Від того, наскільки грамотно організоване освітлення в навчальному класі, залежить ефективність роботи учнів та їх здатність до концентрації. Крім того, у класних кімнатах повинні бути встановлені високоякісні освітлювальні прилади, що сприятимуть навчанню і запобігатимуть втомі очей. Всім відомо, що правильним і підходящим освітленням для дорослого і дитини є денне світло. Але при його відсутності, або недостатній кількості, найкраще його замінять світлодіодні джерела світла. По всіх показниках світлодіодні світильники придатні для шкільних приміщень:

· Перш за все, вони практично не мигають.

· Безпечні та екологічні: у складі ламп не містяться шкідливі речовини.

· Їх світловий спектр наближений до природного.

 Крім того, застосування світлодіодів знижує витрати на електропостачання навчальних закладів на 150-200% в порівнянні з лампами минулого покоління, не викликаючи побічних ефектів. Низьке споживання енергії і тривалий термін служби світлодіодних світильників незамінні при організації систем аварійного освітлення шкіл, підключених до незалежних джерел живлення.

         Практика показує, що існує пряма залежність між успішним навчанням і станом здоров'я школярів та станом навколишнього середовища в школі, тому хороші умови для навчання - це інвестиції в майбутнє.

         Дуже розраховуємо на підтримку.

         Шкільний колектив Коропської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Т.Г.Шевченка

 

Переглядів: 241 | Додав: nik12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]