Головна » 2018 » Березень » 20 » Туберкульоз – інфекційна хвороба, небезпечна для оточуючих
12:52
Туберкульоз – інфекційна хвороба, небезпечна для оточуючих

Щороку 24 березня відзначається Всесвітній день боротьби з туберкульозом. У цей день світова спільнота звертає увагу населення планети на серйозну проблему сучасності, що становить загрозу здоров’ю людей в усьому світі.

За офіційними даними ВООЗ, у світі близько 9,6 млн. осіб хворіють на туберкульоз, щорічно близько 1,5 млн людей помирає внаслідок цього захворювання.

Туберкульоз є однією з причин смертності внаслідок інфекційних хвороб. Понад 95% летальних випадків від туберкульозу реєструється в країнах з низьким рівнем життя.

 

На жаль, рівень поширення туберкульозу в Україні характеризується високим ризиком інфікування населення, більшість з якого навіть не підозрює небезпеку зараження, контактуючи з хворими у транспорті, магазинах, місцях масового перебування людей тощо.

Саме в цьому й переконались учні Коропської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Т.Г. Шевченка на передодні Дня боротьби з туберкульозом 24.03.2018.  Змістовну, інформаційно-наповнену лекцію для дітей прочитав лікар-фтизіатр Віктор Навродський.

Учні ознайомились з основними джерелами туберкульозної інфекції людини, основними симптомами захворювання, шляхами передачі туберкульозу та засобами боротьби з інфекцією.

Відділом сім’ї, дітей молоді та спорту Коропської селищної ради  був запропонований для перегляду фільм «Туберкульоз. Знай. Стережись. Не бійся».

Тож варто наголосити на тому, що своєчасне виявлення туберкульозу є вирішальним фактором для його ефективного лікування. Не зволікайте проведенням туберкулінодіагностики у дітей, профілактичними флюорографічними оглядами, дотримуйтеся здорового способу життя, раціонального повноцінного харчування, правил особистої гігієни – це стане запорукою здоров’я та вагомим кроком на шляху протидії епідемії.

Категорія: Шкільне життя | Переглядів: 327 | Додав: Sergiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]