Головна » 2018 » Листопад » 12 » Моя ти мово, калинова
12:05
Моя ти мово, калинова

Не цурайтесь мови, люди,
Рідного джерельця.
Хай вона струмочком буде
Хай дійде до серця.
Хай вона в піснях лунає
Кожен день і в свято
Соловейком хай співає
В українській хаті.

    9 листопада – День української мови та писемності. Наша школа долучилася до урочистого відзначення цієї славної дати і переконала своїх ровесників, що українська мова та пісня – це безцінний дар, який треба шанувати як батька і матір, родину і батьківщину.
   Розпочався день мовним турніром: спочатку для учнів 4 класів, які писали диктант, що диктувала Міністр освіти шкільного самоврядування Анна Міщенко, а старшокласники «пихтіли» над радіо диктантом.
    У другій половині дня розпочався вечір української пісні «Ллється пісня українська», де учні 5-10 класів розкрили красу пісні. Лунали репертуари про почуття, про щирість українських емоцій, які поліпшували настрій у глядачів, а наостанок учениці Яна Лужкова (8-Б кл.) та Анна Дмитрик (10-А кл.) виконали пісні, які уже піддалися сучасній обробці із збереженням автентичних мотивів.
     Ведучі вечора, справжні українки, Аліна Андрос та Оксана Даниленко (11-А кл.) познайомили глядачів із Легендою про пісню, прислів’ями та приказками.
     Учні зачарувалися українською піснею, відчули насолоду від її багатющої мелодії, широти й краси образів, чарівної сили, що викликає в душі найтонші асоціації, почуття, що підносить їх до вершин людської гідності, людяності, творчості.

Народна пісня – голос невсипущий,
Душі людської вічне відкриття
Вона ніколи, як і хліб насущний
Не вийде з моди сущого життя.

$IMAGE$

Переглядів: 426 | Додав: Sergiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]