Головна » 2018 » Квітень » 27 » Гірчить Чорнобиль крізь роки
10:15
Гірчить Чорнобиль крізь роки

      На жаль, не всі річниці в наших календарях відмічені червоним святковим кольором. А річниця, про яку згадуємо сьогодні, взагалі не позначена в жодному календарі, але від неї  віє скорботою і болем у серці кожного свідомого українця. 

    Сьогодні день вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Всі неодноразово чули такі визначення як «чорнобилець», «ліквідатор», «евакуйований» або ж «виселенець».

    32 роки  потому було собі в Україні місто Чорнобиль. Затишне, красиве. Та біля нього побудували атомну станцію. І ось,  планове виключення реактору, що тривало 20 секунд… Через декілька секунд, у результаті різкого стрибка напруги, стався хімічний вибух,  в атмосферу було  викинуто 520 видів небезпечних речовин. Сталася аварія на атомній станції. Вибух був настільки потужним, що забруднення розповсюдилося на значні ділянки території  колишнього Радянського Союзу, на яких не можна сіяти, пасти худобу. На заражених землях нікому тепер не можна жити. Ті землі треба лікувати. Чорнобиль — тепер велика рана України.

      Сьогодні ми згадуємо їх – тих, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав за нас своє життя у ядерному котлі.

       У нашій школі були проведені тематичні виховні години, другокласники переглянули фільм «Чорнобиль – чорний біль України», у шкільній бібліотеці організована викладка  «Чорнобиль…Місто, що носить назву гіркого полину», а також учні та вчителі  вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятної стели.

 

Категорія: Шкільне життя | Переглядів: 376 | Додав: nik12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]