Головна » 2020 » Лютий » 5 » День пам’яті героїв під Крутами «Квіти в полі там, де Крути…”
08:50
День пам’яті героїв під Крутами «Квіти в полі там, де Крути…”

29 січня – 102 річниця бою під Крутами – подія, яка набула для українського народу символічного значення. Крути стали легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління у боротьбі за незалежну Україну.

     До річниці бою під Крутами, у актовій залі нашої школи , пройшов захід «Квіти в полі там, де Крути…».

    Переглядаючи сторінки фільмів та слухаючи ведучих, учні  дізналися про ті жахливі часи, які відбулися у січні 1918 року на залізничній станції Крути.

    З історичною довідкою тих подій познайомив слухачів і працівник музею Г. В.Касьяненко, розповів та назвав ім’я юнаків –крутянців, яких зберегла нам історія, а також висловив свої думки щодо сьогодення та подій в Україні.

    Хвилиною мовчання присутні увічнили пам'ять героям. Не можна викреслити з пам’яті людської той великий і безсмертний подвиг юних студентів, що захищали українську державність, поклавши на їх вівтар найцінніше –своє життя.

    Проведення таких заходів дає можливість формувати в учнів почуття патріотизму, виховувати власну національну гідність, гордість за свою Батьківщину та повагу до історії українського народу.

    Нехай пам'ять про наших героїв, що загинули під Крутами, буде вічною. І нехай їхня смерть буде для нас прикладом, як треба любити свою Батьківщину.

Переглядів: 302 | Додав: nik12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]