Головна » 2019 » Квітень » 15 » 12 квітня – День космонавтики
10:58
12 квітня – День космонавтики

Весна нас приваблює не тільки своєю красою, але й тим, що 12 квітня 1961 року, перемігши земне тяжіння, стартував перший у світі космічний корабель «Восток», пілотований Ю.О. Гагаріним.

    Космонавтика – це  одна з тих галузей науки і техніки, куди можуть безмежно вкладатися людські знання. Свій великий внесок  у розвиток космічних досліджень зробили вчені різних країн і народів. Хто ж ці Видатні сини України в ракетно-космічній галузі?

     12 квітня учні нашої школи, переглянувши презентації на ракетно-космічну тему, дізналися, що в ракетно-космічній галузі працювала  велика кількість людей, які були українцями або мали українське походження.

    Дізнавшись багато цікавих і нових фактів із життя людей (піонерів у розвитку ракетно-космічної галузі), учні поглинули свої знання про Всесвіт.

     Зі святковим словом звернувся до дітей науковий співробітник музею М.І. Кибальчича Григорій Касьяненко, який додав своє інформаційне повідомлення та  зацікавив майбутніх космонавтів програмою космічного простору «Космос».

Теплі слова пам’яті  лунали і про Леоніда Каденюка, завдяки якому на орбіті Землі пролунав державний гімн України.

   Уся Україна сумує з приводу  непоправної втрати. Світла пам'ять Леоніду Каденюку!

     Дослідження в галузі космонавтики продовжується розвиватись в незалежній Україні; ще не одне століття принесе надзвичайні результати в освоєнні космосу.

Ми раді, ми горді по вінця

За нашу космічну сімю!

Злітайте до самого Сонця

І повертайтесь на Землю свою!

Категорія: Шкільне життя | Переглядів: 319 | Додав: nik12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]