Головна » 2019 » Квітень » 12 » Місія – Космос
14:50
Місія – Космос

«Моя ідея не загине разом зі мною, а буде існувати серед людства» - це пророчі слова М.І.Кибальчича – винахідника реактивного літального апарату. Минуло 80 років – і перша людина в космосі! А 19 листопада 1997р. Леонід Каденюк став першим космонавтом незалежної України, здійснив політ у космос в складі міжнародного екіпажу на американському космічному кораблі «Колумбія». В космосі, про що мріяв з дитинства, Л.Каденюк пробув 15 днів і 16 годин. За цей час він опрацював безліч біологічних досліджень, посадив на кораблі цілий город для наукових експериментів.

Як готувався стати космонавтом, про «фантастичну» «Колумбію» і членів екіпажу, про невагомість, про ніч і день, про дозвілля і сон на орбіті, про зв’язок з Україною, про неповторну красу планети Земля, про автора книги, як Людину з великої букви – про все це дізналися учні 8-Б класу (кл. керівник Хурда А.Ю.) під час обговорення книги Л.Каденюка «Місія - Космос». Книга є цінним дарунком нашій школі від автора. Захід відбувся у шкільній бібліотеці 12 квітня у Всесвітній день авіації космонавтики.

А ще учні познайомилися з книжковою викладкою «Дорога в космос», де крім книг видатних особистостей у космічній галузі М.Янгеля, В.Уткіна, В.Будника та інших знаходиться портрет Т.Г.Шевченка, що побував у космосі, про що свідчить сертифікат, виданий космічним Центром ім. Л.Джонсона (США) та підписаний астронавтами «Колумбії».

Категорія: Шкільне життя | Переглядів: 340 | Додав: nik12345 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]