Головна » 2018 » Червень » 11 » Екскурсія в м. Батурин 6 - А класу
09:31
Екскурсія в м. Батурин 6 - А класу

    31 травня учні 6 - А класу здійснили екскурсію в м. Батурин. Це місто відоме тим, що з весни 1669 р. і до листопада 1708 р. було головною резиденцією українських гетьманів Дем’яна Ігнатовича, Івана Самойловича та Івана Мазепи.
     В ході екскурсії шестикласники відвідали «Гетьманську столицю», яка являється національним історико-архітектурним заповідником. Тут учні мали можливість ознайомитись з багатьма різними об’єктами, які передають епоху українського козацтва. Серед них:
    - Палац Кирила Розумовського, останнього гетьмана на території Лівобережної України.
    Дітям дуже сподобались акуратні доріжки, викладені дрібними камінцями, підстрижені газони, квіти та  красива архітектура.  Спочатку учні трішки пройшлись по території, а потім екскурсовод розповіла усім історію палацу. Архітектором був Чарльз Камерон, якого Розумовський запросив  для проектування. Роботи велись протягом 4 років. Палац Кирила Розумовського – це триповерхова споруда в стилі класицизму. В середині є статуї давньогрецьких богів, які виглядають дуже гармонійно в поєднанні з оформленням залів. В палаці діти  побачили портрети гетьмана, Ч. Камерона, Катерины ІІ і ще багатьох особистостей тієї епохи; плащ гетьмана, переданий музею його нащадком у 2009 році. Більше всього дітей вразила бібліотека. Відомо, що ще в 1764 році родина зібрала більше 2000 книг. А зараз  шестикласники могли  помилуватись старовинними шафами і деякими книгами того часу.                
 - Архітектурно-меморіальний комплекс «Цитадель Батуринської фортеці».  Найбільше увагу учнів привернули  сухі рови, земляний вал,  дерев’яні вежі, приміщення скарбниці, церква і пам’ятник жертвам Батуринської трагедії 1708 р.
- Археологічний музей.
- Будинок  генерального судді  В.Кочубея. Серед багатьох експонатів особливу увагу учнів привернули родинне дерево Кочубеїв та листи І. Мазепи до його коханої.
    Усім учням 6-А класу екскурсія дуже сподобалась. Якщо ви раптом вирішите, що в Україні немає красивих історичних місць, з’їздіть в Батурин, заодно, зарядитесь справжнім козацьким духом. 

   

Категорія: Екскурсії | Переглядів: 501 | Додав: Sergiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]